Är vi rätt för varandra?

Om du tycker att tjänsten låter spännande, beskrivningen passar in på dig och du är nyfiken på att arbeta på ett modernt företag med stora visioner tror vi svaret på frågan är ett självklart ja!

Rollen som Product Specialist är en bred och utmanade roll för en kundorienterad person med god teknisk förståelse. Du arbetar i gränslandet mellan teknik, system, funktioner och HR-processer. Du börjar med att lära dig systemet i grunden och i takt med att du utvecklas kommer du arbeta inom tre olika områden:

  • Produktutveckling – Du arbetar med att analysera och specificera nya funktioner i våra olika moduler tillsammans med våra produktchefer.
  • Pre-Sales’ och utbildning – Du hjälper våra säljare samt konsulter med att sälja in våra lösningar till nya kunder och med din produktkunskap hjälper du till att visa och sätta upp lösningar som får kunderna att bli nöjda.
  • Produktsupport – Som expert på våra system hjälper du våra kunder lösa problem och hitta det bästa sättet att använda våra funktioner och lösningar.

Vem är du?

Du är en person tror att digital teknologi kan lösa problem och göra livet lättare för våra kunders medarbetare. Du är nyfiken och gillar att sätta dig in i detaljer om hur programvaran fungerar och vill verkligen förstå hur olika delar hänger ihop. Du drivs av att lära dig mer, ta stort eget ansvar och fördjupa dig, men du har också en pedagogisk ådra och tycker om att visa och berätta för andra hur man kan göra. Du är en god kommunikatör och kan avslappnat och professionellt prata med både utvecklare, kollegor och kunder. Du formulerar dig väl i tal och skrift, är strukturerad och analytisk när du angriper och benar ut problem.

Din bakgrund

Du är förmodligen personalvetare, systemvetare eller har motsvarande akademisk bakgrund. Du har erfarenhet av att administrera inom HR-området, särskilt med inriktning mot Performance och Talent management. Du bör ha arbetat med att sätta upp och/eller administrera processer inom HR och det är en fördel om du har erfarenhet från flera företag. Samtidigt är du en öppen person med mycket engagemang och driv för ditt område. Du visar att du är bra på att ta ansvar och driva saker framåt tillsammans med dina kollegor i gruppen. Du bör kunna uttrycka dig väl både på svenska och engelska, i tal och skrift. Behärskar du även norska eller finska också så är det ett plus. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av Aditros HR produkter i roller som HR administratör, konsult eller support.

Aditro

Aditro är ledande leverantör av HR-, lönesystem och outsourcing i Norden. ’We move the world of HR’ genom att samspela tillsammans med våra kunder och har nu över 50 års erfarenhet. Idag är vi över 600 engagerade medarbetare i Norden som hjälper våra kunder att automatisera och digitalisera HR- och löneprocesser. Vårt uppdrag är att hjälpa till med att skapa en bättre medarbetarupplevelse genom att göra HR-processer mindre tidskrävande och enklare. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Aditros verksamhet genomsyras av våra värderingar: Leading, Committed, People Centric. Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Varmt välkommen med din ansökan!