Nu söker vi en ny medarbetare till Aditros utvecklingsteam för att tekniskt leda några av våra viktiga projekt, primärt vår snabbt växande tidslösning. Grundsystemet är ett HR-master system med ett stort antal olika moduler som täcker olika HR-processer och försystem till löneprocessen. Placeringsort Sundbyberg eller Lidköping. 

Ditt huvudansvar kommer att omfatta olika produktutvecklingsuppdrag. Du blir en nyckelperson för att driva och koordinera den tekniska utvecklingen internt. Vi vill att du skall bygga en djupteknisk förståelse för de produkter du leder. Du skall leda ett stort utvecklingsteam (+20 personer) och kommer att samarbeta nära projektledare, produktchefer, arkitekter, specialister och utvecklare. Du kommer att arbeta med utvecklingsteamen som primärt är placerade i Sundbyberg, Lidköping och St. Petersburg, Ryssland.

Dina ansvarsområden

 • Samordning/planering tillsammans med projektledare, produktansvariga, säkerställa leveranser med kvalitet och att tidplan följs
 • Leda det dagliga arbetet i projektet genom t ex dagliga scrum-möten
 • Vara primär kontaktperson angående tekniska frågor i projektet
 • Rapportera projektstatus till ledningen och delta i kontinuerlig processförbättring
 • Arbeta enligt överenskomna projektledningsprocesser och mallar

Din bakgrund

Vi tror att du är utvecklare i botten som över tid rört dig mer mot ledning och styrning av produktutveckling. Du är intresserad av tekniska frågeställningar men också av ledarskap.  

Kvalifikationskrav

 • Erfarenhet från stora och komplexa projekt
 • God samarbetsförmåga, duktig på kommunikation och goda har sociala färdigheter, kombinerat med analytiskt tänkande och god förmåga att ta fram underlag för att beskriva dina planer, strategier och förslag
 • Du har arbetat med utvecklingsprocesser som utgår från en modern DevOps metodik
 • Du har en gedigen teknisk grund – förmodligen som utvecklare eller annan roll med djupt teknikinnehåll
 • Du har minst fem års erfarenhet från att leda utvecklingsprojekt antingen som arkitekt eller projektledare
 • Engelska är det självklara språket vid all kommunikation och dokumentation då DevOps-teamet i sig har många nationaliteter. Vi har drift i Finland och medarbetare i Norge varför vi har krav på att du talar och skriver engelska flytande. Också krav på att du talar och skriver svenska flytande.

Vi arbetar sedan två år tillbaka enligt en välutvecklad DevOps metodik. Vi utvecklar för Android, iOS appar och HTML5 webapplikationer baserade på WCF och mikrotjänster integrerade med ELK och data tillhandahållet av Microsoft SQL Server och cacheat av MongoDB för mikrotjänsterna. Vi har en hostinglösning baserat på Docker (Linux/Ubuntu/Rancher and Windows/IIS) i VMware som monitorernas med Pingdom och Prometheus. För vår källkod har vi valt Git i Microsoft Azure DevOps (VSTS) vilken även är det verktyg vi använder till så mycket som möjligt t ex bygge, deploy, testautomatisering och workitem tracking.

Aditro

Aditro är ledande leverantör av HR- och lönesystem samt löneoutsourcing i Norden. ’We move the world of HR’ med över 50 års erfarenhet och genom samarbete tillsammans med våra kunder. Idag är vi omkring 600 engagerade medarbetare i Norden som hjälper våra kunder att automatisera och digitalisera HR- och löneprocesser. Vårt uppdrag är att hjälpa till med att skapa en bättre medarbetarupplevelse genom att göra HR-processer mer moderna och effektiva. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Aditros verksamhet genomsyras av våra värderingar: Leading, Committed, People Centric. Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Varmt välkommen med din ansökan!