Tehokas kumppani on paras kaveri sote-uudistuksessa – Lapin sairaanhoitopiiri

Aditron noin 50 vuotta jatkuneen tarinan tärkein menestystekijä ovat asiakkaat.  Yksi näistä on pohjoisesta, missä Lapin sairaanhoitopiiri on vuosien ajan kehittänyt toimintaansa yhdessä Aditron kanssa. Kehittyvät järjestelmät ja automaatio ovat tuoneet konkreettisia säästöjä ja antaneet asiakkaalle aikaa keskittyä olennaiseen.

 

 

Tehokas kumppani on paras kaveri sote-uudistuksessa - Lapin sairaanhoitopiiri

Lapin sairaanhoitopiirin ja Aditron yhteinen taival on kestänyt pitkään. Matkan varrella, kehittyneet järjestelmät ovat tehostaneet toimintaa ja säästäneet arvokasta aikaa. Tällä hetkellä sairaanhoitopiirissä on käytössä Personec F.K palkka- ja henkilöstöhallintoon, Personec ESS sähköisiin itsepalvelutoimintoihin sekä Intime-tuoteperhe taloushallintoon.

– Sekä järjestelmät että me itse tehostumme ja uudistumme jatkuvasti. Kun aloitin täällä aikoinaan, meitä oli noin 800 työntekijää. Nyt meitä on noin 2 000. Se tarkoittaa vuosittain yli 40 000 palkkalaskelmaa, jotka saamme tuotettua vain kolmen palkkasihteerin työpanoksella. Digitoinnin ja sen myötä automaation hyödyntämisen ansioista pystymme vähemmällä porukalla tekemään enemmän. Onhan se aikamoista, pohtii pitkään palkkahallinnossa työskennellyt Lapin sairaanhoitopirin toimistopäällikkö Pirjo Kaija.

40 000 palkkalaskelmaa, jotka saamme tuotettua vain kolmen palkkasihteerin työpanoksella. Digitoinnin ja sen myötä automaation hyödyntämisen ansioista pystymme vähemmällä porukalla tekemään enemmän

Digitointi ja sen myötä automatisoinnin hyödyntäminen tuovat selkeitä säästöjä

Kaijan numerot paljastavat, että vuosien aikana digitalisaatio on tuonut ajallisia ja rahallisia säästöjä. Toimiva järjestelmä mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, joka näkyy selkeästi esimerkiksi taloushallinnossa.

– Ehdottomasti eniten aikaa on säästänyt vyörytysten automatisointi. Aiemmin niiden tekeminen saattoi viedä pari työpäivää. Nyt vyörytykset vain käynnistetään ja homma hoituu ihan itsestään, sanoo sairaanhoitopiirin laskentapäällikkö Anna-Leena Hanhisuanto. Uusien järjestelmien myötä myös myyntilaskut lähtevät verkkolaskuina.

Myös palkkahallinnossa digitointi on mahdollistanut automaation tehokkaamman hyödyntämisen. Palkkalaskelmista jo noin 90 prosenttia lähtee eteenpäin sähköisesti.

– Paljon on muuttunut ja tehostunut, mutta järjestelmien logiikka on pysynyt samana. Vaikka kone laskee ja asiat hoituvat sähköisesti, niin järjestelmän sielunelämää pitää silti ymmärtää. Siten voi oppia myös uusien järjestelmien tehovinkit ja hyödyt, sanoo Kaija.

Sote-uudistus on vielä kysymysmerkki

Digitalisaation lisääntyminen on varmaa, mutta tulevaisuudessa siintää myös yksi iso kysymysmerkki: sote-uudistus ja sen tuomat suuret muutokset.

– Selvitykset ovat vielä käynnissä kaikin puolin, joten ei tästä voi vielä lähteä vetämään mitään suuria johtopäätöksiä, Hanhisuanto pohtii.

– Tietoa liikkuu vielä niin monenlaista. Lähes varmaa on kuitenkin se, että muutokset tuppaavat tapahtumaan nopealla tempolla ja valmistautumisaika tulee olemaan lyhyt, kertoo Kaija.

Vaikka varmuutta tarkoista uudistuksista ei ole, on Lapin sairaanhoitopiirin lähitulevaisuus täynnä muutoksen havinaa. Huolta tuskin on, sillä sairaanhoitopiiri ja Aditro ovat aiemminkin kohdanneet muutokset yhdessä. Uudistusten keskellä Aditron tehtävänä on auttaa ja helpottaa asiakkaitaan keskittymään oleelliseen – nyt ja tulevaisuudessa.