Kuntakiihdyttäjät louhivat taloushallinnon parhaat käytännöt esiin

Kuntakiihdyttäjät louhivat taloushallinnon parhaat käytännöt esiin

Taloushallinnossa on ollut edellytyksiä automaation ja digitalisaation lisäämiseksi jo vuosia, mutta syystä tai toisesta asiat eivät ole edenneet niin nopeasti kuin olisi voinut odottaa. On ennustettu, että yli 90 % esimerkiksi kirjanpitäjän työstä voidaan automatisoida vuoteen 2030 mennessä. Tämä ei tarkoita, että työpaikat poistuisivat, vaan työnkuva muuttuu rutiiniluontoisista tehtävistä enemmän arvoa tuottavaksi.

Taloushallinnossa on moni asia hyvällä tasolla, sillä esimerkiksi verkkolaskujen vastaanottoprosentti on suurella osalla jo yli 90 %:n luokkaa. Myös taloushallinnon dokumenttien pysyväisarkistointi voidaan hoitaa jo automaattisesti ja tehdä niihin liittyvä poistosuunnitelma.Toisaalta verkkolaskujen lähetysprosentti ei ole lähellekään samalla tasolla: niiden osalta puhutaan muutamista kymmenistä prosenteista. Esimerkiksi valtion Palkeet on laskenut, että jos lähetettävien verkkolaskujen määrää kasvatettaisiin 21 %:sta 30 %:iin, säästöjä saataisiin puoli miljoonaa euroa.

Asiakkaamme ovat kehittäneet jo vuosia parhaita käytäntöjä taloushallinnon digitalisaation parissa. Siksi päätimme järjestää 15.6. Suomenlinnassa Kuntakiihdyttäjät-tilaisuuden, jonka tarkoituksena on törmäyttää näitä parhaita käytäntöjä ja jakaa yhdessä tietoa taloushallinnon ongelmakohdista. Kiperimpiä pulmia ratkotaan hackathon-tyyliin ryhmissä ja päivän päätteeksi paras idea ja ratkaisuehdotus palkitaan.Itse odotan innolla tilaisuutta ja uusia ideoita, joilla digitalisaatiota ja automatisaatiota saadaan edistettyä entisestään taloushallinnon parissa. Uskon, että tämä työ ja ideointi hyödyttää laajasti asiakkaitamme. Me Aditrolla haluamme olla mukana luomassa toimivaa taloushallintoa sekä sotemaakunnissa että myös tulevaisuuden kunnissa.

Näistä parhaista käytännöistä tulemme myös kokoamaan tietopaketin ladattavaksi. Itse olemme kutsuneet sitä leikkisästi Taloushallinnon Kalevalaksi, johon on kerätty paras tietotaito alan kokeneilta konkareilta.

Kannattaa siis pysyä kuulolla!