Bakgrund

Våra kunder genomgår en digitalisering av sina HR-processer och vi erbjuder Nordens mest kompletta och moderna HR- och lönelösning för större företag. Vi lanserar nu ett koncept till våra befintliga kunder där vi flyttar HR till molnet och mobilen. Vi behöver dig som vill driva digitalisering, effektivisering och förändrade arbetssätt – där en ny digital plattform skapar verkligt värde för våra kunder.

Dina arbetsuppgifter som konsult

Rollen som konsult inom digital HR är en bred och utmanade roll för en kundorienterad person med god teknisk förståelse. Som konsult arbetar du i gränslandet mellan teknik och verksamhetsprocesser. Du bidrar till att skapa förutsättningar så att du och ditt team kan leverera bästa möjliga kvalitet, effektivitet och resultat. Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att implementera våra systemlösningar hos nya och befintliga kunder, utveckla affären genom att bidra till ökad kundnöjdhet och merförsäljning samt bidra till att förbättra våra produkter och tjänster genom din kunskap och kundnära relation. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Din profil och bakgrund

Vi söker dig som älskar både HR och IT. Nyckeln till att bli en framgångsrik konsult hos oss är förstå HR-processer i grunden, men också att ha tillräckligt tekniskt djup för att förstå hur ett IT-system fungerar och hur tekniken stödjer verksamheten.

Du arbetar idag antagligen som konsult inom ERP eller andra komplexa IT-system, alternativt inom HR-området med erfarenhet av systemförvaltning. Du är orädd för teknik och vet vad som är viktigt för att HR-processerna skall fungera. Du ser IT som möjliggörare för att utveckla och digitalisera effektiva verksamhetsprocesser. Meriterande är om du arbetat med utveckling av verksamhetsprocesser kopplat till IT.

Du är ansvarskännande och motiveras av att nå högt uppsatta mål, samtidigt som du sätter kunden i centrum och vill hjälpa dem att få sina lösningar levererade med bästa tänkbara resultat. Du är självgående och har hög grad av affärsmässighet och förstår värdet av att möta uppsatta mål och deadlines.

Kvalifikationer

  • Du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning
  • Du har erfarenhet av arbete med komplexa IT-system
  • Du ha erfarenhet av att arbeta med verksamhetsprocesser kopplade till IT och digitalisering
  • Du har goda kunskaper inom Office 365, såsom Excel, Powerpoint, Word, SharePoint och Teams/Skype for Business
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska där du både talar, läser och skriver obehindrat

Meriterande är om du

  • Har erfarenhet av att leda workshops och presentationer
  • Kravställning av IT-stöd
  • Erfarenhet av att arbeta med implementationer av systemlösningar

Aditro erbjuder dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en spännande bransch. Du kommer att arbeta på en trevlig arbetsplats där du dagligen får samarbeta med skickliga kollegor.

Tjänstens omfattning och Stationeringsort 
Heltid, Sundbyberg

Låter det intressant? 
Ansök enkelt via länken senast den 31/8. Vi hanterar ej ansökningar via e-post. Ansökningarna handläggs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Aditro

Aditro är ledande leverantör av HR- och lönesystem samt löneoutsourcing i Norden. ’We move the world of HR’ med över 50 års erfarenhet och genom samarbete tillsammans med våra kunder. Idag är vi omkring 600 engagerade medarbetare i Norden som hjälper våra kunder att automatisera och digitalisera HR- och löneprocesser. Vårt uppdrag är att hjälpa till med att skapa en bättre medarbetarupplevelse genom att göra HR-processer mer moderna och effektiva. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Aditros verksamhet genomsyras av våra värderingar: Leading, Committed, People Centric. Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Varmt välkommen med din ansökan!