Mitä tarkoittaa eKuitti?

Mitä tarkoittaa eKuitti?

Taltio hankkeessa on edistetty eKuitti työpakettia. Mitä eKuitti käytännössä tarkoittaa? Nykyisin käytetyt paperiset kuitit on tarkoitus muuttaa digitaaliseen muotoon, jolloin ne ovat automaattisesti hyödynnettävissä taloushallinnon järjestelmissä.  Kuittien manuaalinen käsittely tulevat (skannaus, valokuvaaminen) jäämään pois. Taltiossa ollaan arvioitu, että eKuitti voisi tuoda 5-7 euron säästöt per kuitti. Säästöjen lisäksi eKuitilla voidaan tehostaa yrityksien ja kuntien taloushallintoa. eKuittia varten on jo olemassa rakenteinen malliluonnos, mutta Finvoicen sivuilta löytyvä kuvaus on vasta luonnos. (Lähde: taltio.net)

Valtiokonttorissa on tarkoitus siirtyä sähköisten kuittien käyttöön lähitulevaisuudessa. Valtiokonttorista on arvioitu, että sähköisiä kuitteja alettaisiin vaatia mahdollisesti jo ensi vuodesta alkaen hankintakilpailutuksissa (Lähde: Tekniikka&Talous).

Sähköiseen kuittiin siirtyminen tapahtuu vähitellen kuten verkkolaskujenkin kohdalla. Sitä ennen Aditro seuraa tiiviisti eKuitti hankkeen edistymistä.